Dakcoating en Zonnepanelen

De vele voordelen van
een wit dak

Vanuit de lucht gezien zijn veel platte daken donkergrijs. Een bitumen laag die eenvoudig aangebracht kan worden op grote oppervlakken. Maar als je over New York zou vliegen zou je opvallen dat daar al veel daken wit zijn. Wat zijn de voordelen en hoe krijg je een dak wit?

Koel
Het klinkt direct logisch, een zwart dak zal warmer worden dan een wit dak. Maar de verschillen zijn gigantisch: de temperatuur van een normaal bitumen dak stijgt op een zonnige dag naar 80°C terwijl een wit dak rond 40°C blijft. Dat heeft direct effect op het klimaat in de ruimte onder het dak. Toch is het effect soms nog veel groter…

Koeler
Bij veel koelsystemen staat een deel van de installatie op het dak. Wanneer de lucht die hier wordt aangezogen koeler is, werkt het koelsysteem veel beter. Het kan zelfs voorkomen dat een koelinstallatie uitvalt omdat de lucht van buiten té warm is. Met een wit dak wordt het koelsysteem stabieler en efficiënter. 

———-

André Breed, directeur Breed Onderhoud, is enthousiast:
“Witte daken hebben de toekomst, we verwachten heel veel van deze ontwikkeling. We hebben onze medewerkers opgeleid om deze techniek toe te passen. Zodat zij hun kennis direct veilig en secuur in de praktijk uit kunnen voeren”.

———-

Haal meer uit de zon
Ook wanneer een dak voorzien is van zonnepanelen heeft een wit oppervlak grote voordelen. Het rendement van de panelen gaat omhoog wanneer de ruimte onder de panelen koeler blijft. En omdat degradatie van de cellen progressief aan temperatuur gekoppeld is, wordt ook de levensduur van de panelen verlengd.

Duurzaam dak
Niet te vergeten wordt de levensduur van het dak enorm verlengd door het aanbrengen van de witte toplaag. Bij een behandeling in twee lagen kan een dak tot wel 15 jaar langer mee gaan!


Innovatief product
Global Paint Professional werkte zes jaar aan de ontwikkeling van Silicone Roofing TG. Door de vele voordelen bleek het een wondermiddel. Tc Noorthoek vertelt: Het bestaat uit een 100% siliconen bindmiddel. Per laag wordt het product in een laagdikte van 500 micron aangebracht. Eenmaal uitgehard heeft zich een 200% elastische toplaag gevormd. Waar nodig wordt, in combinatie met de Silicone Roofing TG, een speciaal fleecemateriaal aangebracht waardoor een duurzame wapening ontstaat. Zeker wanneer een tweede laag wordt aangebracht is het dak voor zeer lange tijd beschermd en genereert het de gehele periode meer rendement op zonnepanelen en airco-units.

Werk voor specialisten
Een nieuw product vergt nieuwe kennis en ervaring. Om zinvol te kunnen adviseren en verwerken is het nodig daken goed te kunnen inspecteren, reinigen en behandelen. Global Paint Professional ontwikkelde dagcursussen, een combinatie van theorie en praktijk, waardoor de kwaliteit van het product en de toepassing er van gewaarborgd worden.

Wij van Breed Onderhoud mogen zich één van de eerste Certified Applicators noemen; neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

072 – 57 19 565
info@breedonderhoud.nl