Breed Schilderwerken Klassement smaakmaker 45e Tour de Waard

Reikhalzend wordt er naar uitgekeken: de razend populaire ronde van Heerhugowaard. Dit jaar vindt op 24 augustus alweer de 45e editie plaats.

De drukst bezochte  wielerwedstrijd van Noord Holland wordt ook dit jaar extra interessant door het Breed Schilderwerken Klassement. Het Heerhugowaardse bedrijf, dat al sinds 1912 garant staat voor echt vakmanschap, sponsort het naar haar vernoemde klassement. De wielerrondes van ’t Zand, Beverwijk, Warmenhuizen, Uitgeest, Obdam en Heerhugowaard tellen mee in dit klassement, dat vorig jaar werd gewonnen door Koos Jeroen Kers.

Op 24 augustus is het programma als volgt: de sportklasse start al om 10.00, gevolgd door de Dikke Banden Race voor de kleintjes om 11.45. Een uur later start het G-fietsen, waarna wederom een uur later de elite dames beginnen. Het klapstuk – de elite mannen – start om 16.00.

Daarnaast worden er voor en tijdens de Tour de Waard allerlei activiteiten georganiseerd, variërend van de Tourpoule tot allerlei acties op het Raadhuisplein. Voor meer informatie zie www.tourdewaard.nl of kijk op de facebookpagina van Tour de Waard.

Artikel:  Stichting Tour de Waard,  foto’s: Richard Rood

Winnaars 2013 TdW

Winnaar TDW 2013: Koos Jeroen Kers, foto: Richard Rood

Winnaar TDW 2013: Koos Jeroen Kers